Акција за чистење на диви депонии во општина Струга

posted in: Novosti | 0

Екипите на на ЈП„ Комунално-Струга во текот на денешниот ден спроведоа акција за генерално чистење на општина Струга.Во рамките на акцијата се подигнати и транспортирани вкупно 100 кубни метри отпад од повеќе диви депонии лоцирани во општина Струга

Соопштение

posted in: Novosti | 0

Се известуваат граѓаните на град Струга дека е забрането депонирање на градежен шут, гранки, делови од стар мебел и сл. покрај контејнерите за одлагање на комунален смет, како и на јавните површини низ градот.Граѓаните на град Струга за да можат … Continued

Известување

posted in: Novosti | 0

Се известуваат граѓаните дека ЈП Комунално Струга, поради непрописно паркираните возила по улиците низ градот се соочува со проблем за успешно отстранување на Снегот од улиците.СЕ МОЛАТ граѓаните своите возила да ги паркираат на места определени за таа намена, заради … Continued

ЈП „Комунално“ ги чисти снежните улици во Струга

posted in: Novosti | 0

Во текот на вчерашната ноќ и денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална “ – Струга го расчистуваа нападнатиот снег на кејовите  и улиците во град Струга. Со цел да се овозможи безбедно движење на пешаците, беше извршено и посолување на … Continued

ИЗВЕСТУВАЊЕ

posted in: Uncategorized | 0

Ве информираме дека за зимското одржување на градот Струга, чистењето на снегот од улиците од прва, втора и трета категорија како и посипувањето со сол и песок задолжено е ЈП Комунално – Струга. Со цел успешно да се извршуваат престојните … Continued

Новогодишно украсување

posted in: Novosti | 0

Во согласност со одлуката на последната седница на Советот на Општината Струга, ЈП Комунално – Струга пристапи кон реализација на одлуката за набавка на Новогодишна опрема и украсување на градот Струга.Задолжениот тим во склоп на ЈП Комунално – Струга, изминативе … Continued

Акција за генерално чистење на улиците

posted in: Uncategorized | 0

Во текот на денешниот ден екипите на „ЈП Комунално“-Струга реализираа акција за генерално чистење на дел од улиците во градот Струга.Во рамките на акцијата се изврши метење на дел од споредните улици во градот, а беа и расчистени и 15 … Continued

Објавување на оглас

posted in: Uncategorized | 0

Предмет-Објавување на оглас   Врз основа на чл.37 од Законот за јавни претпријатија,чл.20 од Законот за вработените во јавниот сектор(,,Службен весник на РМ,,бр.27/14 и119/14),и член22 и 23 од Законот за работни односи,директорот на ЈП Комунално- Струга                                              Објавува                                          ЈАВЕН … Continued

Акција за чистење на дел од улиците на Мислешевски Пат

posted in: Novosti | 0

Екипите на ЈП„Комунално“-Струга од  одделението на Јавна хигиена деновиве спроведоа акција за чистење на комунален смет на дел од улиците на Мислешевски Пат-Струга. Во рамките на акцијата се изврши чистење на секаков вид на отпад од јавните зелени површини,  товарање … Continued

1 2 3 4