Последни Новости

Хортикултурно уредување на кружните текови

| |

Вработените од работната единица Јавна чистота и Јавно градско зеленило при ЈП Комунално-Струга деновиве интензивно работат на пролетното разубавување на градот и приградските населби. Во завршна фаза е хортукултурното уредување на новиот кружниот... READ MORE

Одржување на зелените површини во град Струга

| |

Пролетните активности за одржување на јавните зелени површини периодов екипите на ЈП Комунално-Струга ги извршуваат со полн капацитет. Дел од тие активности е и акцијата за  косење на зеленилото на кејот на реката... READ MORE

Редовно одржување на зелените површини во градот.

| |

Екипите од секторот јавна чистота и јавно градско зеленило продолжуваат со редовно одржување на тревните површини со косење, полевање, засадување на сезонско цвеќе негово одржување, како и одржување на постоечкиот саден материјал во... READ MORE

Санација на урбаната опрема

| |

Работниците од секторот јавна чистота и јавно градско зеленило при ЈП Комунално Струга  денес започнаа со санација на урбаната опрема во паркот кај „Машка плажа“. Се изврши санација на клупите за седење како... READ MORE